AB A-ZITY

Köpevillkor

KÖPEVILLKOR

Den som beställer varor på internetbutik måste ha fyllt 18 år annars krävs målsmans godkännande av köpet. Vid för oss tveksamma beställningar tar vi alltid kontakt med kunden för en bekräftelse av ordern. Olagligt användande av personuppgifter resulterar i att ärendet ovillkorligen rapporteras till polismyndigheten. Alla köp som görs online bekräftas ut via e-post till kunden. Avtalet om köp av den beställda varan är bindande efter det att ni har fått orderbekräftelsen via e-post. När du bekräftar din order godkänner du också dessa köpevillkor, var vänlig och läs igenom, nedan specificeras de köpevillkor. Du behöver inte beställa för någon lägsta ordersumma, alla beställningar är välkomna.

Vi ser helst att du beställer via vår webbplats då vi får in ordern rätt i systemet och med korrekta adressuppgifter. Men det går givetvis också bra att skicka din beställning med e-post.

PRIS PÅ UR, GULD, SILVER OCH ÖVRIGA PRODUKTER
Våra priser på www.zity.se uppdateras löpande och ska alltid vara aktuella. Det pris som anges vid beställningen påverkas inte av framtida prisjusteringar vad gäller de svenska priserna.
· Priserna anges i SEK och inkluderar gällande moms, för närvarande 25 % och exklusive frakt. Detta gäller all försäljning inom Sverige samt till ett annat EU-land såvida köparen är en privatperson eller ett icke momsregistrerat företag.
· Vid försäljning till näringsidkare som är momsregistrerade i ett annat EU-land gör vi avdrag på momsen. Detta förutsatt att leveransadressen ligger utanför Sveriges gränser, men för detta måste företaget kontakta oss på info@zity.se innan beställning sker.
· Produkterna säljs utan moms om köparen och leveransadressen ligger utanför EU, men för detta måste företaget kontakta oss på info@zity.se innan beställning sker.

Vi reserverar oss:
· För eventuella prisändringar pga. ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget och inköpsprisfelaktig etc.
· För information påverkad av tekniska eller mänskliga fel
· För slutförsäljning på kampanjprodukter och leveransproblem som vi inte kan påverka

FAKTURA VID FÖRETAGSKÖP
För företag, stat, kommun samt landsting beviljas köp mot faktura. AB Zity lämnar offerter vi tar fram den bästa lösningen för just Ert företag. Svensk moms ingår i alla våra priser, vid faktura till företag specificeras moms separat (netto + moms). Momsen är 25 %. Faktura förfaller till betalning 14 dagar från faktura datum med rätt till ändring efter kreditprövning.

LEVERANSER UTANFÖR SVERIGE.
Nu levererar vi även varor till utanför Sverige. Vi kan dock endast erbjuda kortbetalning för dessa beställningar då vi inte har något samarbete med posten i dessa länder. OBS! alla kunder från utlandet skall själv välja (köpa) extrafrakt avgift enligt tabellen se under Kategorier/frakt utlandet. Så fort vi har fått rätta frakt avgiften betald skickas produkten på bästa sätt.

VARUBEVAKNING
Vi förbehåller oss rätten att löpande göra produktändringar och förbättringar. Är någon av de produkterna ni beställt slut på vårt lager meddelar vi er detta snarast möjligt och även vilken vecka produkten beräknas finnas på vårt lager igen. Om leveranstiden inte är orimligt lång bevakar vi så att du får varan så fort vi får in den igen. Skulle någon av varorna Du beställt vara slut i lager, händer det, att vi i stället levererar en likvärdig ersättningsvara. Kommer vi att kontakta dig per telefon/e-post.

GRAVYR
Återköp, retur och byte på graverad vara, vara med eget logo och jubileumsvara medgives ej. Priset på gravyr till förlovnings- eller alliansringar kostar från 50kr för textad stil och från 65kr för skrivstil. För pris uppgifter på gravyrer av vårt övriga sortiment, vänligen kontakta oss på info@zity.se

GARANTIER
Vi erbjuder 12 respektive 24 månaders butiksgaranti på våra varor, dock med undantag för förbrukningsvaror. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar reparation av fabrikations- och materialfel utan kostnad för köparen. Expeditionsnota/garantibevis/kassakvitto skall uppvisas vid garantianspråk. Du betalar portot till oss och vi betalar returportot till dig. För din säkerhet rekommenderar vi dig att skicka varan som rekommenderad försändelse. Emballera varan väl. Varje tillverkare har egna garantivillkor som skickas med klockan som vi ber er läsa igenom.

OBS! GARANTIN GÄLLER EJ
Skador som orsakats av felaktig skötsel, olyckshändelse, slarv, felaktig användning, eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.
1. Missfärgning av boetten orsakad av normal användning och normalt slitage inom rimlig tid.
2. Oaktsamhet eller om klockan varit i kontakt med kemikalier, vattenskada och batteriläckage
3. Självförvållande skador, skador och ingrepp gjorda av icke behörig person eller ej auktoriserad återförsäljare. Vid byte av glas, armband, batteri, krona, tryckknapp eller andra förslitningsdetaljer
4. Skador på uppdragskronor, glas läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret. 5. Fuktskador på ej vattentäta ur (vattentätt =5 ATM)
6. Om serienumret har blivit ändrat eller utplånat (gäller ej varor utan serienummer) och om garantisedeln ej blivit fullständigt i fylld då varan inköptes.

OBS!
Observera att endast originalgarantibevis måste bifogas. Fotokopior, avskrifter eller dylikt gäller alltså ej. Det är viktigt att ni skriver också ett brev med noggrann förklaring och bifoga det i sändningen. Vi rekommenderar att du försäkrar din försändelse. Vi tar ej emot returer mot postförskott.

AVBESTÄLLNING/ANNULERING
Du har rätt att annullera ordern innan den skickats iväg från Zity.se lager. Önskar du detta ska du omedelbart ta kontakt med vår kundtjänst. Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du som kund är, i fall vi effektuerat din order i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen. Avbeställning av icke lagervara vilken köpts eller tillverkats speciellt för kund är ej möjlig efter det att vi beställt produkten från vår leverantör eller tillverkat denna vara själva. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss.

ÅNGERVECKA/BYTES- OCH RETURRÄTT INOM 14 DAGAR
Ångerrätten är en lagstadgad rättighet och gäller i enlighet med Distanshandelslagen. Enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) Reklamera din vara så fort du upptäckt felet!

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3910ar har du som kund rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet.

OBS! Vid byte, återbetalning eller för att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Märk alltid ditt returpaket med ett returnummer som du har fått från kundtjänst. Returen är godkänd då varan har inspekterats av vår personal och bedöms uppfylla villkoren för returrätten. Vid retur står kunden för fraktkostnaden och ansvarar för varan vid returen till oss. Vi tar ut 15 % retur avgift på den totala ordersumman. Detta på grund av administrativt arbete samt frakt kostnader som tillkommer till och från våra leverantörer eller annan utförd tjänst.

Reklamation kan göras personligen eller via e-post var god meddela dina nya önskemål tex:
· Om kunden önskar bytta varan med en annan färg eller annan storlek
· Om du vill ha en annan vara för samma summa.
· Om du vill få pengarna tillbaka ber vi dig skicka med din banks namn, ditt clearingnummer och ditt bankkontonummer eller vill ha butikskredit. Butikskrediten skickar vi till din e-post så snart din retur har behandlats. Följ anvisningarna i brevet för hur du använder krediten nästa gång du vill handla hos oss.

En förutsättning för att ångra köpet eller att byta en vara är att den är oskadad, oanvänd och i obruten originalförpackningen/försegling/plombering. Med försegling avses även teknisk plombering (tex flerpack eller serienummer). Samt kvitto, garanti och försäkringsbevis medföljer returen. Varan skall återsändas väl emballerad enligt våra rekommendationer och skickas i vadderat kuvert så att de inte skadas i posten.

FEL VARA
Skulle vi av misstag leverera fel produkt, fel antal eller en produkt som på annat sätt avviker från den beställda, gäller fullt återköp i 14 dagar. Vi är angelägna om att Du meddelar oss inom 24 timmar, så att vi får rätta till felet. Zity.se kommer att kontakta dig via e-post med ett returnummer så fort returbegäran är godkänd. Alla produkter MÅSTE returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör. Bifoga retursedeln, skriv också ett brev med noggrann förklaring, glöm ej att ange ditt namn och telefonnummer samt även datum för köpet och fakturanumret. Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen. Dina utlägg för returfrakten, återbetalas så snart varan inkommit till oss.

KUNDREGISTER
AB Zity lagrar alla uppgifter om sina kunder i ett kundregister för att på snabbaste och bästa sätt kunna leverera beställda varor. Kundregistret är också viktigt för att vi skall kunna kontakta er för att ni skall få den bästa servicen. Uppgifterna i kundregistret kan också användas för att AB Zity skall kunna skicka särskilda erbjudanden och information till er om våra nya produkter om ni valt detta vid registreringen. AB Zity hantering av kundregistret sker i enlighet med vad som föreskrivs i personuppgiftslagen PuL.All kundinformation som registreras används endast för internt bruk och ges inte ut till några andra företag eller organisationer av någon anledning. Kontakta oss om du har några frågor eller känner dig osäker angående din privata information eller den här webbsidan. Betalningsinformation för kreditkort tas inte emot och lagras inte av Zity.se. Vi frågar aldrig våra kunder om kreditkortsnummer eller lösenord.

COOKIES
Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används. En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1kb) som sparas på din dator och lagrar information. Session cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som avaktiverar session cookies. Cookies används bl.a. för att förbättra webbplatsen för användaren. Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, s.k. session cookies. Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredställande.

BILDER
Med våra produktbilder strävar vi efter att visa produkten så verklighetstroget som möjligt. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. Det är ibland svårt att ta bilder som visar rätt färger, lyster, utan reflektioner etc. Bildernas utseende kan också variera med datorgrafik. Observera att produktbilder oftast är förstorade för att kunna visa detaljer. Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster.

COPYRIGHT
Alla bilder och information som finns på denna webbplats är egendom tillhörande innehavarna av denna webbplats eller våra leverantörer. Det är ej tillåtet att kopiera logotyper, bilder eller fotografier som finns på denna webbplats. Var god kontakta AB Zity angående frågor gällande användningsvillkor, länkning till denna webbplats eller om tillåtelse att använda något av innehållet på denna webbplats. Vi reserverar oss för eventuella bildfel, textfel/tryckfel, prissättnings fel, leverantörsförseningar samt slutförsäljningar utanför vår kontroll.

OBS!!!
Vi är angelägna om att Du alltid meddelar oss om returbegäran och dess orsak innan du returnerar produkten. Zity.se kommer att kontakta dig via e-post med ett returnummer så fort returbegäran är godkänd. Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till: AB Zity, Box 4164, 203 12 Malmö, Sverige

OBS! Returer som skickas in utan vårt godkännande accepteras ej. Du ansvarar för varan vid returen till oss. Vi rekommenderar dig att alltid emballerar produkten väl och skickar som REK och inte som postförskott eller efterkrav. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

KUNDTJÄNTS
Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon eller via e-post om du har ytterligare frågor.

Vi på AB Zity försöker alltid att ge våra kunder bästa möjliga villkor.
Nöjda kunder är glada kunder och den bästa reklam vi kan få!
Tack för att du anlitar oss och ha en trevlig shoppingrunda på ZITY.se !!!
 

VÄNLIGA HÄLSNINGAR
Vi på AB ZITY
E-post: info@zity.se
Support: 0704153487
Sergels väg 14A
217 57 Malmö
Webbutik: www.zity.se
 

 

Tillverkare